AyurvedicaIndia Reizen Specialis
India tour
Skip Navigation Links
Overzicht
Resorts
Data en Prijzen
Overige info

PANCHA KARMA reis naar GOA

Pancha Karma is ontgiftingsproces om het lichaam te zuiveren en de 3 dosha’s (Vata, Pita en Kapha) te balanceren. De 15 daags arrangement proces omvat Body Massage, Snehapanam, Nasyam, Virachanam (Medicinale laxeermiddel), Snehavasthi, Dhara, Pizhichil, Njavarakizhi, Karnapooranam, Tharpanam, Sirovasthi, stoombad, en de interne kruidengeneesmiddelen.


Panchakarma is in Ayurveda een primaire reiniging en ontgifting behandeling. Panchakarma betekent de "vijf therapieën". Deze 5 therapeutische middelen voor het opheffen van toxines uit het lichaam zijn Vamana, Virechana, Nasya, Basti en Raktamoskshana. Deze serie van vijf therapieën helpen het verwijderen van diepgewortelde stress en ziekte veroorzakende toxines uit het lichaam tegelijk met het balanceren de doshas Vata, Pitta, Kapha dosha’s zijn energieën die gelden voor alle biologische functie.

Enkele key-words van Pancha Karma behandelingen:

- Rejuvenation Therapie

- Stress Management

- Weight Managemen

- Anti-ageing

- Lichaams balancerend

- Beauty care program

- Immuniteits therapie

Panchakarma dieet Panchakarma is niet effectief als speciale ontgifting zonder een speciaal dieet en diverse behandelingen. De behandelingen zijn dagelijks massages, swedana en andere behandelingen afhankelijke van de dosha’s.

Vamana Vamana is therapeutisch overgeven. Dit wordt gegeven aan mensen met hoge Kapha onbalans. Dagelijkse behandeling omvat losraken en mobiliseren van de toxines in een poging om eindelijk te elimineren. Voordelen van Vamana: bronchiale astma, chronische allergieën, hooikoorts, Vitiligo, Psoriasis, Hyperacidity, chronische indigestie neusverstopping, oedeem, obesitas, psychische stoornissen, huidaandoeningen.

Virechana Virechana is medicinale purgation therapie waarbij Pitta toxines uit het lichaam dat worden verzameld in de lever en de galblaas wordt verwijderd. Het zuivert volledig het maag-darmkanaal. Het is een veilige procedure zonder bijwerkingen. Voordelen van Virechana : uitroeien van chronische koorts, Diabetes, astma, aandoeningen zoals Herpes, Paraplegia, gezamenlijke Hemiplegia stoornissen, Digestive stoornissen, constipatie, Hyperacidity, Vitiligo, Psoriasis, hoofdpijn, Elephantiasis en Gynaecologische aandoeningen van de huid.

Basti Basti wordt beschouwd als de moeder van alle Panchakarma behandelingen aangezien het reinigt de opgebouwde toxines van alle de 3 doshas, Vata, Pitta en Kapha, door de dikke darm. Basti is ook zeer gunstig als een verkwikkende behandeling. Medicinale olie of ghee en een herbal afkooksel wordt gegeven als klysma te reinigen van de dubbelpunt en verhogen de spiertonus. Deze procedure wordt meestal toegepast voor 8 tot 30 dagen, gebaseerd op de medische toestand van een persoon. Voordelen Hemiplegia, Paraplegia, Colitis, herstel, cervicale gespecialiseerd, prikkelbare darm syndroom constipatie, Digestive aandoeningen, Rugpijn Sciatica, hepatomegalie splenomegalie, obesitas, stapels, seksuele zwakte & onvruchtbaarheid.

Nasya Nasya omvat beheer van medicinale olie door de neus te reinigen geaccumuleerde Kapha toxines uit het hoofd en de nek regio. Gebaseerd op de medische toestand van een persoon, kan het worden gegeven tot 30 dagen. Nasya voordelen omvatten Trigeminal neuralgie, verbetert geheugen & oog gezicht, slapeloosheid, uitschakeling van overtollige slijm, Hyper pigmentatie in het gezicht, Pre-mature grijzende van haar, duidelijkheid naar stem, hoofdpijn van verschillende oorsprong Hemiplegia, verlies van geur en smaak, bevroren schouder, Migraine, stijfheid van de nek, nasale nasale poliep van allergieën, neurologische disfuncties, Paraplegiar, Sinusitis.

Raktamokshana Raktamokshana procedure voor het reinigen van het bloed is en slechts in zeer zeldzame omstandigheden wordt geadviseerd. Het is niet raadzaam tijdens algemene Panchakarma. Meeste Ayurveda centra met inbegrip van ons bieden geen Raktamokshana te wijten aan het hoge risico van infectie die betrokken zijn bij het reinigen van het bloed.

De belangrijkste therapeutische maatregelen omvatten:

Vamana - Therapeutische Braken (braken)

Virechana – Reinigen van de darmen

Nasyam - afvoer van gifstoffen via de neus (nasaal zuiveren)

Vasthy – Reinigen/voeden van de dikkedarm

Rekthamoksha - Bloed laten

Uiteraard is het niet mogelijk om alle 5 therapieën te ondergaan in 15 dagen. De arts bepaalt vooraf welke therapiën noodzakelijk zijn en zal die aanbieden.Land

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief