AyurvedicaIndia Reizen Specialis
India tour
Skip Navigation Links
Overzicht
Programma
Data en Prijzen
Foto's


AYURVEDA in Kerala

God’s Own Country   

Met de Arabian Sea in het westen, de torenhoge Ghats in het oosten en met een netwerk van 44 rivieren is Kerala gezegend met een unieke geografische ligging. Kerala heeft een gematigd klimaat en een lange kustlijn met serene stranden. Prachtige hill stations en exotische dieren. Watervallen, uitgestrekte plantages en rijstvelden. Betoverende kunstvormen, magische festivals, historische en culturele monumenten en goddelijke gerechten ..... Dit alles maakt het voor u een unieke ervaring.

Kerala is de meest geavanceerde samenleving van India waarvan bijna 98% geschoold is. World-class gezondheidszorg systeems. Laagste kindersterfte van heel India en de hoogste levensverwachting. De hoogste fysieke kwaliteit van leven in India. De rust en ongerepheid van Kerala maakt het tot de schoonste staat van India.

Kerala is de meest zuidelijke deelstaat van India - en, met zijn tropische bossen, waarschijnlijk de groenste ook. Het gebied wordt beschouwd als een spannende reisbestemming vanwege de flora en fauna, paleizen, tempels, traditionele dorpjes, nationale parken, rijstvelden en theeplantages. Romantische woonboot uitstapjes naar de beroemde backwaters zijn een bijzondere attractie hier.

Volgens de National Geographic Traveler hoort Kerala bij de tot 10 van de wereld paradijzen en volgens de BBC is een vakantie in Kerala één van de onforgettable dingen in je leven. Tegenwoordig valt Kerala onder één van de meest gewilde vakantie bestemming.

Kerala home of Ayurveda : come home to an age-old way of life Als baken van Ayurveda is Kerala uitermate geschikt voor een Ayurvedische gezondheidsvakantie

Ayurveda is de oudste medicinale wetenschap die is overgeleverd. Ze stamt uit de hoogontwikkelde Oud-Indiase cultuur en is ongeveer 5000 jaar geleden voor het eerst op schrift gezet. De oorsprong van de ayurvedische geneeskunde is te vinden in de veda’s (Atharvaveda). Van de veda’s wordt gezegd dat ze van het hoogste wezen (Brahma) zelf afkomstig zijn. Duizenden jaren lang werden de veda’s als gezangen voorgedragen en overgeleverd, totdat ze op schrift konden worden gezet.

Ayurveda betekent letterlijk kennis van het leven. Ayurveda is een compleet systeem, met meerdere onderdelen die gericht zijn op het verbeteren van de emotionele, lichamelijke en geestelijke gezondheid. Het doel van ayurveda is niet alleen genezen van zieken, maar vooral preventie van ziekte en levensbehoud.Ayurveda is het Vedisch systeem van de gezondheidszorg dat meer dan 5000 jaar geleden in India op schrift is gezet. Deze oude "wetenschap van het leven" is de oudste medicinale wetenschap ter wereld. Bij het benaderen van een ziekte wordt de patiënt als eenheid gezien van lichaam, de ziel, gedachten en de geest. Hoewel het duizenden jaren geleden is ontstaan, is Ayurveda meer geschikt voor de hedendaagse samenleving waarin mensen lijden aan stress gerelateerde ziekten, die de reguliere geneeskunde niet gemakkelijk kan genezen.Ayurveda heeft een scala van behandelingen, van medicatie tot massage, yoga, meditatie, reiniging en ontgiftings-programma’s en oplossingen voor aandoeningen zoals diabetes, hoge bloeddruk, onvruchtbaarheid, impotentie, artritis, hypertensie, maag en darm problemen , chronische ziekten en infectieziekten. Het biedt natuurlijke kruidenpreparaten, die onevenwichtigheid in lichaam en geest met veel succes kan behandelen. Ayurveda leert dat als mensen niet leven volgens de principes van lichaam en geest, er onbalans kan ontstaan en dat is de oorzaak van de meeste ziektes.

Voor Ayurveda treatment bieden wij alleen resorts aan die door de plaatselijke overheid is erkend als een resort waar men onder deskundige begeleiding Ayurvedische behandelingen kan ondergaan. De classificatie van de overheid is in Green leaf resort en in Olive Leaf resort gebaseerd op de kwaliteit en service van de resorts.

Het weer in Kerala

Zomer: maart-mei Vanaf maart, stijgen de de temperaturen gestaag en de piek is in mei met een gemiddelde temperatuur van 30 ° C. Tijdens deze maanden, neemt de neerslag af en in mei regent het zelden of helemaal niet.

Monsoon: juni-oktober De luchtvochtigheid is hoog met temperaturen van ongeveer 29 ° C. Volgens de traditionele leer, is deze periode uitermate geschickt voor ayurvedische behandeling.

Winter: november tot en met Februari Door het gematigd klimaat, worden deze maand gezien als het hoogseizoen. Lage luchtvochtigheid en weinig regen zijn gekoppeld met aangename temperaturen van ongeveer 24 ° C.

Yoga en meditatie

Yoga vermindert stress en bevordert ontspanning en innerlijke rust. Bovendien kan yoga ook therapeutisch zijn - zowel als een remedie en als preventief middel. In de Ayurvedische leer, zijn yoga en meditatie een essentieel onderdeel van elk programma van de Ayurvedische behandeling om een evenwicht tussen de dosha's vast te stellen. In bij de meeste behandelingen zal Yoga en meditatie deel uitmaken van het dag programma. Of u nu een beginner bent of een gevorderde beoefenaar, de uitgebreide ervaring van onze yoga-leraren zal zeker je kennis en vaardigheden in Yoga en meditatie vergroten.

Ayurvedische keuken

Een integraal onderdeel van elke Ayurvedische behandeling is de juiste voeding. De juiste voeding is een sleutel tot een gezond en vervuld leven. Als u uw gezondheid wilt verbeteren, gewicht wilt verliezen of het lichaam wilt ontgiften, moet je toevlucht nemen tot Ayurvedische gerechten afgestemd op uw specifieke constitutie.

Een Ayurvedische maaltijd gedijt op de kunst van samenstelling. De verschillende ingrediënten worden vakkundig gecombineerd in termen van smaak, kleur, consistentie en bereidingswijze. Het eten heeft een aangename geur, stimuleert de eetlust en bevat alle zes rasa's of smaken in zorgvuldig afgemeten hoeveelheden. Een Ayurvedische maaltijd is boven alles evenwichtig en in alle opzichten gezond. Want het bevat alle ingrediënten die nodig zijn voor de gezondheid: eiwitten, koolhydraten, vetten, vitaminen, mineralen en sporenelementen. De bereidingswijze en de combinatie van voedingsmiddelen maken de maaltijd bijzonder aangenaam en makkelijk te verteren. Tijdens het eerste onderzoek stellen de artsen van het ayurvedisch resort een persoonlijk Ayurvedisch dieet plan voor elke gast - in overeenstemming met zijn / haar persoonlijke Dosha of de constitutie. Uw eten tijdens een ayurvedische kuur zal aangapast zijn aan dit dieet.


Land

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief